Mesures Covid-19

Catalunya, com la resta d’Europa i del món, està gestionant els passos necessaris per superar la propagació de la COVID-19. En aquests moments hi ha activats tots els protocols d’actuació pertinents per tractar i erradicar aquest virus.
Actualment, la mobilitat a Catalunya està restringida. Els serveis, els atractius i els establiments turístics resten inactius. Ara és moment de seguir les recomanacions governamentals i evitar la circulació de les persones. La destinació està esperant que se superi aquesta pandèmia per tornar a obrir les portes a tots els ciutadans.

×

Església de Sant Julià i Santa Basilissa de Vulpellac

És l'antiga capella del castell-palau que es troba situat just al seu costat, al nucli del poble de Vulpellac. L'edifici és del segle XVI, d'estil gòtic tardà amb detalls renaixentistes, i està fortificada. És un edifici d'una sola nau amb contraforts exteriors, absis poligonal a l'interior i semicircular a l'exterior, i coberta de teula a dues vessants. Presenta una façana orientada a ponent molt peculiar, amb grans carreus molt ben treballats a la part superior, on hi ha penjades dues campanes. La porta d'accés és d'arc ogival i té llinda i timpà sense decoració. Els únics elements ornamentals d'aquesta porta són les bases de les tres arquivoltes, amb relleus vegetals i testes de persona. Al centre de la façana hi ha una senzilla rosassa. L'edifici es completa amb uns pilars que serveixen de base a un campanar de paret inacabat. El campanar, de base quadrada i molt estilitzat, s'eleva a l'angle nord-oest de l'església. L'interior, cobert amb volta de creueria, conserva l'escut dels Sarriera en algunes impostes.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR