Concedeixen el certificat d’accessibilitat turística a una ruta pel nucli de Peratallada

06.10.2020

Forallac ha obtingut un distintiu del Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà 2020. En concret, s’ha concedit a 1 itinerari pel centre històric de Peratallada, que surt del pàrquing de baix i arriba a l’emblemàtica plaça del Castell. Aquesta ruta permet als usuaris amb mobilitat reduïda moure’s lliurement i sense obstacles per aquest recorregut i conèixer alguns dels elements més interessants del conjunt medieval. Per millorar-ne la difusió d’aquesta ruta, des de l’Ajuntament s’ha editat un fulletó informatiu.

És la primera vegada que s'impulsael Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, una iniciativa promoguda i coordinada pel Consell Comarcal del Baix Empordà. Es tracta d'un pla pioner i innovador, que volposar en valor a la comarca com a destinació turística accessible.

Els distintius es van concedir formalment en un acte celebrat dimecres al pati de la Casa de Cultura Ca La Pruna de Pals. Per part del nostre Ajuntament, hi varen assistir la regidora de Turisme, Marta Chicot, i la tècnica de Turisme, Carla Saballs.

Les empreses o serveis turístics que volen optar-hi han de superar l'auditoria de validació que realitza una empresa especialitzada en accessibilitat turística. En conjunt, a la comarca s'han aprovat 25 propostes: 1 càmping, 4 hotels, 7 museus i centres d’interès, 7 oficines de turisme, 3 platges, 2 itineraris per centres històrics i 1 ruta en bicicleta.

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.

Durant l'acte també es va presentar la publicació Turisme per a tothom al Baix Empordà, editada en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) amb 8.000 exemplars que es distribuirà a les Oficines de Turisme de la comarca i a les empreses i serveis participants. També es pot consultar en línia a www.visitemporda.com i està disponible per a persones invidents. En el projecte també hi participa el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i el Consorci de les Vies Verdes.

Nouvelles