XXV Fira Medieval de Peratallada

El poble retorna a l’edat medieval i els carrers s’omplen d’ornaments i activitats per a tots els públics.

Finalitzat
Del 05.10.19 al 06.10.19

Comediants, joglars, titellaires, contacontes i tot tipus de personatges d'època tornen a ocupar el poble, en el qual es recrea un mercat medieval. A les parades s'hi poden trobar tot tipus de productes elaborats artesanalment: formatges, mel, herbes, pa, pastissos, etc.

La història de Peratallada està estretament lligada a l’època medieval. És en aquest període quan tenim els primers testimonis escrits sobre la vila. Alguns documents del s.X l’esmenten amb els noms de «Petra scissa« i «Petra tallada». El castell de Peratallada, al voltant del qual restà arrecerada la població, fou el centre de la baronia que pertanyia a l’esmentat llinatge dels Peratallada, documentats des del segle XI.

El nucli recorda aquesta vinculació amb una fira d’època que se celebra el primer cap de setmana d’octubre i aprofita com a escenari els carrers i places del nucli antic, on encara es possible copsar l’essència d’aquell període.

Si ets artesà i estàs interessat en participar al mercat de la fira amb la teva parada, cal que presentis la documentació al registre de l'Ajuntament de Forallac.

Dissabte
05
oct
Finalitzat
Diumenge
06
oct
Finalitzat