XXVIII Fira Medieval de Peratallada

El poble retorna a l’edat medieval i els carrers s’omplen d’ornaments i activitats per a tots els públics.

Gratuït
Del ds. 05.10.24 al dg. 06.10.24

Comediants, joglars, titellaires, contacontes i tot tipus de personatges d'època tornen a ocupar el poble, en el qual es recrea un mercat medieval. A les parades s'hi poden trobar tot tipus de productes elaborats artesanalment: formatges, mel, herbes, pa, pastissos, etc.

Compartir

La història de Peratallada està estretament lligada a l’època medieval. És en aquest període quan tenim els primers testimonis escrits sobre la vila. Alguns documents del s.X l’esmenten amb els noms de «Petra scissa« i «Petra tallada». El castell de Peratallada, al voltant del qual restà arrecerada la població, fou el centre de la baronia que pertanyia a l’esmentat llinatge dels Peratallada, documentats des del segle XI.

El nucli recorda aquesta vinculació amb una fira d’època que se celebra el primer cap de setmana d’octubre i aprofita com a escenari els carrers i places del nucli antic, on encara es possible copsar l’essència d’aquell període.

Si ets artesà i estàs interessat en participar al mercat de la fira amb la teva parada has de presentar la documentació a la seu electrònica de l'Ajuntament de Forallac: https://forallac.eadministracio.cat/info.0 . Per més informació et pots dirigir a l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Forallac.

Dissabte
05
oct
Gratuït
Diumenge
06
oct
Gratuït