Exposició "Ur Aitz"

de Jon Cazenave

Finalitzat
Actual
Del 28.11.19 al 20.12.19

Entrada gratuïta.

Horari: dijous i divendres de 11h a 14 i de 17h a 20h - dissabtes de 17h a 20h// fora d’aquest horari teniu la possibilitat de visitar-los trucant per telèfon i assegurar-vos que hi son o bé concertar visita: 648 755 950

Més informació a: www.espai.tonic.cat

Jon Cazenave té un currículum impressionant, tant a nivell expositiu, com en llibres publicats, beques i docència. És ben conegut dins de l'àmbit de la fotografia artística per la seva inclinació a anar cap a l'origen, un origen que ell situa en un temps-espai molt anterior a la fotografia analògica, més aviat en un moment previ a la idea d'el paisatge, com buscant representar una imatge anterior a tot concepte. Per això no és estrany que el cridessin a participar en el projecte European Eyes on Japan, com si aquesta cultura asiàtica entengués a la perfecció aquesta cerca.

L'exposició UR aitz fusiona fotografia i gest pictòric amb l'objectiu d'apropar-se a la cultura paleolítica. El repte de Cazenave és elaborar un ordre simbòlic que representi l'equilibri i el caos que conviuen simultàniament a la natura.

En UR aitz Cazenave utilitza la intervenció amb pigments naturals tant sobre fotografies de paisatge - en una mena d'homenatge a l'gest primigeni de l'home a la cova- com a pedres; un gest mitjançant el qual l'artista aprofundeix en la importància de l'experiència corporal - del caminar - i de la seva trobada amb la natura.

La mostra inclou un conjunt d'imatges realitzades a partir de cianotípia. A través d'aquest procés alquímic dirigit pel vaivé de les onades, sorgeixen formes que, de la mà de l'autor, suggereixen i articulen nous paisatges. En la gradació cromàtica de la cianotipia conflueixen les claus de l'exposició: des del negre matricial de la foscor de la cova i el vermell de la terra, fins al blau que s'obre a la immensitat oceànica.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR