Entrada gratuïta.
Visites concertades amb cita previa: 648 755 950
Més informació a: www.espai.tonic.cat
MIGUEL CANSECO, artista polifacètic i multidisciplinari ens presenta una col·lecció de trofeus de terrissa sota el títol “El Cazador de Barro“. Canseco, l’artista, és tot un univers de diversitat, valgui la contraposició per donar èmfasi al desbordant món creatiu que mostra aquest pacense establert a Girona i amb els peus ben assentats a la terra.
En aquesta ocasió la seva proposta es basa en diferents trofeus cinegètics plens de paquiderms, realitzats a partir de la terrisseria.
Per sostenir aquest delirant acte de caça, s’amaga darrere de Romero Montaño de Villaplana Pérez, “l’últim gran caçador blanc”, un home retirat, d’edat desconeguda, metre vuitanta-quatre d’estatura, noranta quilos de pes, cabell castany, ulls verd oliva/marró mel i una Mauser-M98 amb què ha donat caça a més de 3700 animalons, dentre ells rares espècies que alhora que les descobria les esquilmava de la faç de la terra.
Aquests botins de caça furtiva, han estat majoritàriament tornejats amb fang refractari proporcionat pel seu amic Alfonso Escudero, que donant-li la idea de l’àlter ego, li va permetre expressar-se en nom d’aquest altiu i despreocupat octogenari, incansable caçador de fang, i així materialitzar una quarantena de caps tornejats amb decisió, que prenen el seu volum animal mitjançant la pressió de globus inflats al seu interior, que un cop fets esclatar, s’acaben gairebé a puny.
A aquestes peces-trofeu que es presenten cuites i algunes esmaltades, se li afegiran, en aquesta ocasió, d’altres de més recent factura fruit de la seva participació al Dia Internacional de l’Art on, en viu i en directe, des de la Plaça del Castell de Peratallada (Forallac-Girona) tornejarà una sèrie que després cedirà a diferents artistes i col·laboradors locals, entre ells:
[ba_Ro] estudi ceràmic amb David Rosell i Anna Ballester
Lur Ceràmica artìstica amb Gemma Lacalle i Igor Garai
que les intervindran per passar a ser exposades finalment a Espai Tònic al costat de la col·lecció privada original de Romero Montaño de Villaplana Pérez.