Mesures Covid-19

Catalunya, com la resta d’Europa i del món, està gestionant els passos necessaris per superar la propagació de la COVID-19. En aquests moments hi ha activats tots els protocols d’actuació pertinents per tractar i erradicar aquest virus.
Actualment, la mobilitat a Catalunya està restringida. Els serveis, els atractius i els establiments turístics resten inactius. Ara és moment de seguir les recomanacions governamentals i evitar la circulació de les persones. La destinació està esperant que se superi aquesta pandèmia per tornar a obrir les portes a tots els ciutadans.

×

IX Cuita a la Rajoleria de Can Frigola

Cada dos anys es torna a fer funcionar el forn de rajoler del Mas Plaja de Fitor.

Finalitzat
Actual
Del 26.10.19 al 03.11.19

Aquesta activitat té lloc cada dos anys i consisteix en recuperar el procés tradicional d’enfornar rajols a les Gavarres fent funcionar l’antic forn rajoler del Mas Plaja de Fitor, un dels més ben conservats de la zona. L’objectiu de la iniciativa és el de reviure i donar a conèixer aquesta tècnica, que va desaparèixer amb l'arribada dels forns industrials.

Cuita a la Rajoleria de Can Frigola
Cuita a la Rajoleria de Can Frigola
Cuita a la Rajoleria de Can Frigola
Cuita a la Rajoleria de Can Frigola
Cuita a la Rajoleria de Can Frigola
Cuita a la Rajoleria de Can Frigola
Cuita a la Rajoleria de Can Frigola
Cuita a la Rajoleria de Can Frigola

Al mes de novembre de 2003 Forallac va recuperar el procés tradicional d’enfornar rajols a les Gavarres tornant a fer funcionar l’antic forn rajoler del Mas Plaja de Fitor, un dels més ben conservats de la zona. L’objectiu de la iniciativa era el de reviure i donar a conèixer aquesta tècnica, que va desaparèixer amb l'arribada dels forns industrials.

La cuita va estar promoguda pel ceramista i veí de Fonteta Josep Matés, seguint el model iniciat per la Festa de la Carbonera, en la línia de recuperació de les nostres tradicions. Matés va comptar amb la col·laboració del rajoler de Regencós, Joan Ferrer, un dels pocs professionals que encara segueixen amb fidelitat el procés tradicional de fabricació i cuita de rajols. Ferrer va aportar el 50 per cent de la cuita, rajols massissos fets artesanament. La resta de l’enfornada es va completar amb peces de terrissa de diversos ceramistes.

Dissabte
26
oct
Diumenge
27
oct
Dissabte
02
nov
Diumenge
03
nov
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR